Video Aspect Ratio: 4:1

Sportkunde associate degree jaar 1 & 2 

Even een korte introductie

Sportkunde jaar 1

Het eerste jaar

In het eerste jaar was de lesstof vrij algemeen. Er werd op 3 belangrijke aspecten ingezoomd om een sportkundig professional op te leiden onder de drie waardes:


  • De economische waarde
  • De gezondheidswaarde
  • De sociaal- maatschappelijke waarde


Mij sprak de gezondheidswaarde mij het meest aan. Waarom? Omdat ik in mijn omgeving zag dat er een groot probleem aan de hand was op het gebied van gezondheid. Overgewicht, diabetes en weinig bewegen waren veel klachten die ik zag bij mensen. Hier wilde ik iets aan doen. Ik wist al dat er veel trainers en coaches waren, maar toch vroeg ik me af waarom dit dan toch nog zo'n groot probleem was.De pandemie

Het eerste jaar liep volledig anders dan hoe we hadden gedacht dat het zou lopen. Er was in eens een pandemie. Deze pandemie zorgde ervoor dat we allemaal thuis moesten blijven en zo ook thuis onderwijs kregen. Hoe we het eerste half jaar met elkaar doorbrachten, samen in een lokaal of in de Ardennen, was het nu alleen nog maar via schermen.


Mijn ervaring hierin heeft geleerd dat snel schakelen essentieel is. Ik heb bewondering voor de Hanzehogeschool hoe zij dit hebben bewerkstelligd. Dit was voor niemand natuurlijk ideaal, maar al met al hebben we het beste ervan gemaakt. Docenten die ineens online les moesten geven, tentamens die online plaatsvonden en omgaan met zeer ongemotiveerde studenten. Ik heb geleerd om zelfstandig door te werken, want een flinke dosis discipline heeft opgebracht die ik tot vandaag de dag nog steeds gebruik. 


Dat heeft ook geresulteerd in het feit dat ik alle vakken heb afgerond zonder herkansing. Deze resultaten kunt u hieronder vinden.

Studentprep

Tijdens blok 1.3 volgden wij het vak 'ISP', oftewel Innovatief Sport Product. De bedoeling van deze opdracht was op een product of dienst op de markt te brengen. Omdat ik altijd al kansen zag in gezonde maaltijden, besloot ik om hiermee door te gaan. En wat klein begon, eindigde uiteindelijk in een eigen bedrijf dat meer dan 250 mensen heeft geholpen om af te vallen. 


De ervaring die ik heb gehad uit het eerste studiejaar waren erg goed. Ik werd goed begeleid en er werd goed gekeken naar mijn persoonlijke context. Daardoor kon ik mijn opdrachten goed uitwerken, maar kreeg ik ook de ruimte om dit verder te ontwikkelen. Wat ik heb geleerd uit het eerste jaar, is dat er enorm veel bij komt kijken bij het lanceren van je eigen product. Van marketing tot aan sales, tot aan klantenservice en reviews. Er moet aan alles gedacht worden. Deze opdracht was de fundering van Gymbites.

De start van Gymbites

Ook kwamen we al snel in he nieuws! 

Sportkunde jaar 2

Ervaringen jaar 2

Aan het einde van jaar 1 kreeg Studentprep vorm en wist ik dat dit iets was waar ik door in wilde groeien. Ik zag kansen en zou het mezelf niet kunnen vergeven als ik de sprong niet zou wagen en telkens mezelf zou afvragen 'wat als...'. Samen met Harriet Stam is er besloten om te switchen van de bachelor naar associate degree. Een twee-jarige versie van de opleiding sportkunde. Dat betekende ook gelijk: afstuderen. En gelukkig kon dit in mijn eigen bedrijf. Dit was ondertussen al veranderd naar Gymbites. Samen met mijn business-coach hebben we een plan gemaakt om met Gymbites te gaan groeien.


Het gehele 2e jaar ben ik bezig geweest mijn mijn afstudeeropdracht. Een lastige opgave, aangezien de volle focus op de groei van het bedrijf lag. Ik wil hierbij Ben Hattink enorm bedanken voor de support en steun. Dankzij Ben kreeg ik de ruimte die ik nodig had om mijn tentamens te halen en opdrachten af te ronden. Ben gaf me het gevoel dat (ook al had ik de opdrachten nog niet afgerond), ik de kwaliteiten wel had en dat gaf me enorm veel rust. Deze tijd heb ik goed besteed aan de groei van het bedrijf en tussendoor nog tentamens gemaakt, fitnesstrainer A behaald en mijn afstudeeropdrachten gemaakt.


Ik heb enorm veel geleerd in dit jaar. Waarom? Omdat ik nu in de praktijk was. Ik kreeg met alle aspecten van het ondernemerschap te maken. Van schulden tot aan winsten en van goede publiciteit tot aan slechte publiciteit.


Ik kan daar nog veel meer over vertellen, maar ik laat het jullie veel liever zien. Via onderstaande knop kunnen jullie naar de website van Gymbites.


Bedankt voor de aandacht en ik zie jullie op de website en natuurlijk vrijdag 1 juli!