SIKKOM interview GYMBITES
Peter Mellema
08 april 2021 

SIKKOM interview GYMBITES

GymBites verovert vanuit Grunn heel Nederland met verantwoord eten én gezond bewegen

Een gezonde levensstijl voor iedereen bereikbaar. Dat is het ultieme doel van GymBites. Gezond eten en bewegen. Dat is niet voor iedereen altijd eem gemakkelijk. Je kan wel altijd denken dat je het lichaam niet moet onthouden waar het om vraagt, maar dan komt het met de meesten van ons niet goed. En dus hebben we hulp nodig. Want de coronakilo’s vliegen ons om de pokkel.

En dat ziet Jesse Mellema ook. Hij is samen met beste vriend Camiel Struwer oprichter en coach van GymBites: “Je zult maar alles tegelijk willen: een gezond bezet leven, een bruisende agenda, een blakende gezondheid, een strak lijf en ook nog eens elke dag lekker vers eten.” Volgens GymBites valt dat dus te combineren. In eerste instantie gaat het hen om de combi van bewegen en gezond eten, maar er ontstaan ook bijzondere doelgroepen.

Voor iedereen

“We zien tegenwoordig ook zorgpersoneel bij ons aankloppen. Juist zij hebben het momenteel natuurlijk erg druk. En zelfs bejaarden bestellen maaltijden bij ons. Ze zijn misschien even klaar met hun vertrouwde maaltijdenservice. Wij bieden een gezond alternatief.” Met andere woorden. GymBites is er voor iedereen. Niet alleen voor de gezondheidsfreaks.

Investeerder

De website van Jesse en Camiel ziet er in ieder geval retestrak uit. Maar je eigen business opstarten en die ook zo snel mogelijk uitrollen over heel Nederland. Hoe doe je dat? “Het begon allemaal in mijn studentenkeuken met verse kant-en-klaar maaltijden voor studenten. Dat ging zo goed dat wij GymBites hebben bedacht. Maar hoe was inderdaad de vraag,” aldus Jesse. “Mijn vader is grafisch ontwerper, hij kende weer een investeerder en de vader van Camiel is goed in de keuken. We doen het dus met elkaar. En de investeerder is ook onze coach. Hij is erg betrokken.”

Machines

En zo valt momenteel voor Jesse en Camiel het puzzeltje helemaal in elkaar. Het is nog even wachten op het einde van de coronacrisis, maar dat remt hem niet af: “Mensen kunnen straks een volledige bodyscan doen en op basis van dat rapport nemen wij je mee in een persoonlijk eet- en beweegplan. Daarnaast zijn we bezig met FAVMachines (Full Automated Vending Machines) zodat mensen door de hele stad heen maaltijden uit de machine kunnen trekken. Daarover ben ik in gesprek met PostNL.”

Magnetron

En zo timmeren de boys maar door aan hun onderneming. En dat maakt indruk. GymBites bezorgt al in Noord- en Midden-Nederland. Zo snel mogelijk volgt de rest van ’t land. Bedrijven zijn al aangesloten. Studenten kunnen niet meer zonder. Bejaarden zijn dolblij met de nieuwe maaltijden. Het enige wat je hoeft te doen is de maaltijd 24 uur van tevoren uit de vriezer halen en 3-4 minuten in de good old magnetron is genoeg.

HQ

Momenteel wordt er keihard gewerkt aan een nieuw hoofdkantoor in het Woldringcomplex aan de Friesestraatweg in Stad. Daar komt uiteraard een volledige professionele keuken in. Het is dan ook de bedoeling dat er warme maaltijden bezorgd gaan worden. En de keuze is reuze. Van heerlijke bowls met zalm tot chille pasta’s. Vega(n), laag in calorieën. Het past allemaal precies in de trend van Healthy Food.

Belofte

Ook voor een week alvast je avondeten bestellen? Check de website (prachtig door pa ontworpen, red.) van GymBites en stel een pakket samen. Maar kijk dan ook eens verder dan het eten alleen. Want Jesse gelooft in de combinatie van mentaal, fysiek en eten: “Eten moeten mensen altijd, ook tijdens een pandemie. Maar kijk dan ook naar wát je eet. En hoe je beweegt. Wij beloven dat wanneer je doet wat wij zeggen je positief resultaat boekt.”

Over de schrijver
Peter Mellema
Reactie plaatsen